stock-photo-37690984-baby-newborn-sleeping-on-parents-hands-kid-and-family-concept

Doulaeffekten har visat sig vara den absolut effektivaste interventionen vid förlossning.
Kvinnans upplevelse av stöd ger mindre komplikationer, mindre användning av smärtstillande och en bättre upplevelse av födandet som både kvinnan, partner och barnet tar med sig vidare i relationen och i livet.
Vi arbetar efter principen att kroppen kan föda. Däremot kan det finnas hinder för denna  naturliga förmåga att komma fram som tex närvaro av stress och rädsla istället för trygghet.
Rosario arbetar som Doula enligt FUR-metoden. En modern profylaxmetod som vilar på fysiologi och kunskapen om stödets betydelse. Rosario ger också förberedande kurser  i FUR-metoden för par innan förlossningen. Då detta unika tillfälle är något som paret genomför tillsammans men med olika roller.

 

Nya tidens Profylax – din förlossningsförberedelse
Din kropp kan redan föda – det enda du behöver göra är att skydda den från allt det som kan blockera denna förmåga, som rädsla eller stress. Föda utan rädsla ger dig och din partner enkla och dynamiska verktyg för att öppna upp din inneboende förmåga att föda. Föda utan rädslas förlossningsförberedelse, ”Nya tidens Profylax”, grundar sig bland annat på kunskap i andningsfysiologi, samt den evidens som finns kring betydelsen av stöd. Till skillnad från vad titeln kanske får en att tro, handlar Föda utan rädsla om hur det är möjligt att föda i trygghet och på så sätt aktivera kroppens fantastiska inneboende förmåga. FUR-metoden undervisas på fler än hälften av landets barnmorske- utbildningar. De blivande föräldrarna får i denna moderna profylaxkurs kunskap om den viktiga andningen samt hur de kan hjälpa kroppen och födandets fysiologi, för att uppnå en så trygg och lugn förlossning som möjligt.

För mer information:

http://fodautanradsla.se/

 

stock-photo-46763406-parents-at-home-with-sleeping-newborn-baby-daughter

Related Projects